Илиян Илиев остава управител на ВиК-Шумен

Жители на три села блокираха пътя Перник – София заради водния режим

Бургас с нов паркинг за 50 коли

Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Криминалисти от Сливен беседват с ученици за вредата от наркотиците

Районна прокуратура – Средец дарява награда от ВСС на „Българската Коледа“

Премиерът Борисов: Принципът, който сам защитавал, е отбрана и възпиране, но диалог с Русия (ВИДЕО)

Срути се стена на строителен изкоп в столичния квартал „Манастирски ливади“

Светофар падна на кръстовище в столицата

Глобиха бивш кмет 3000 лева за незаконно сметище

Приеха Андреа в болница на системи (СНИМКА)

Синът на Миню Стайков остава на свобода

Силно земетресение е усетено край остров Крит

Шофьорка отнесе пешеходец на улица в Лом

Протест срещу окупаторите на плажове пред президентството

Асоциация “Българско Черноморие”: Дивокъмпингуващите не генерират икономически оборот, а разходи

Национална асоциация “Българско Черноморие” организира митинг в 12 ч. утре пред президентството, с който да призове държавния глава Росен Плевнелиев да не налага вето на Закона за устройство на черноморското крайбрежие.

“Не е целесъобразно президентът да налага отлагателно вето, което да обслужи 2-3 маргинални групички хора, завзели публична държавна собственост и друг вид собственост зад и около плажовете”, смятат организаторите на проявата, които подкрепят глобите за диво къмпингуване в 100-метровата зона на морския бряг.

“Същите групи хора, практикуващи диво къмпингуване чрез разполагане на палатки, кемпери и каравани върху дюни, местообитания, плажове, имоти държавна, общинска и частна собственост, без разрешение на собствениците, генерират стотици тонове отпадъци всеки летен сезон – съобщават от асоциация “Българско Черноморие”. – Сведение може да се получи от кметовете на общини, на чиято територия се образуват летните катуни. Освен това тези живеещи върху и зад плажовете генерират на място десетки тонове необработени фекалии, защото на плажове Карадере, Иракли и Корал тоалетни няма, няма и пречиствателни станции.”

Организацията се позовава на проверка на редица държавни контролни органи – полицията, агенцията по горите, регионалните екоинспекции. “Дивокъмпингуващите не заплащат общински, туристически и други такси. Не генерират икономически оборот в дейности, обслужващи туризма, защото дивокъмпингуващите са на километри от населени места. Те не генерират в приходи в туристическата дейност, а генерират разходи за общините”, е друг аргумент на асоциацията срещу евентуално президентско вето.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.