Динко от Ямбол: Имигрантите скочиха да ме бият, аз се защитих

Мъжете ме нападнаха, аз се защитавах. Това заяви 29-годишният Динко Вълев от Ямбол, който стана известен с това, че сам залавя нелегални имигранти в гората край границата с Турция. Мъжът бе даден на прокуратурата от Българския хелзински комитет, заради гражданските арести, които е извършил с насилие.

"Те скочиха да ме бият, да ме ръгат. Аз да ги гледам ли?“, каза Динко Вълев пред бТВ и си спомни, че първият мъж е носил нещо като отвертка или пирон в ръка.

„Първо ми скочи един, след това изскочиха още трима. След това разбрах, че са група от 11 човека. Не съм бил в гората, за да гоня бежанци. Ако те се ударили и аз съм ударил. Те тръгват отгоре ми, нормално да се защитя“, разказа ямболията.

Според Нидал Алгафари, хората, които са били там, са изскочили са се появили, за да привлекат вниманието към тях. Те са търсели помощ, за да бъдат предадени на полицията.

Адвокат Николай Хаджигенов обясни, че нелегалното минаване на границата не се преследва и не се наказва. Има физическо насилиние, побой, заплахи за убийство и пр., които се наказват до 8 години затвор. „Всичките неща, които е направил Динко, са престъпление“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини