Манолова за Динко от Ямбол: Държавата да се върне във функциите си

"Гражданската нетърпимост към каналджийството и незаконното преминаване на българската граница, започва да минава всякакви разумни предели. Няма как да бъдат поощрявани подобни самоинициативи" коментира омбудсманът Мая Манолова пред бТВ случая с Динко Вълев, който сам залавя нелегални имигранти в гората до границата с Турция.

"Очаквам, че след всички мерки, които предприе правителството – учение по границата, войска на границата, 90 млн. лв. за ограда, в крайна сметка тези, които трябва да си свършат работата, ще го направят. Надявам се, че държавата ще се върне във функциите си – взе се решение армията да отиде на границата, дадоха се още 35 млн. плюс предните 65 млн. за изграждане на ограда, проведе се учение, в което участва лично министър-председателят. Държавата, армията и полиция ще си свършат работата, коментира още Манолова.

Според нея бизнесът с каналджийството е факт и е много печеливш, но е нормално и хората да реагират на тази дейност.

"Факт е, че се преминава незаконно границата. Хората реагират. Самата ситуация в Европа е достатъчно тревожна, изнервена. Светът никога не е бил толкова несигурен”, допълни Манолова.

По думите й, е нормално да има реакции за залавяне на мигранти, но отрядите не бива да бъдат поощрявани в никакъв случай, тъй като минават всякакви нормални граници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини