Четин Казак: Решението на КС доказа, че реформата на Москов е вредна

"Решението на Конституционния съд за здравната реформа на д-р Петър Москов е един от успехите на опозицията. Това е един от ефектите от вота на недоверие – една от най-уважаваните институции потвърди и нашата теза. Крайно време е управляващите да си вземат бележка от това решение и да преразгледат цялостната политика в здравеопазването.” Това заяви пред бТВ съпредседателят на ДПС Четин Казак по повод снощната новина, че КС отменя разделянето на здравните пакети на основен и допълнителен.

"Всички сме свидетели, как едни коалиционни партньори рекетират други. Ако нестабилността на управляващата коалиция и раздорите в нея продължат, могат да се очакват предсрочни парламентарни избори. Сегашното управление издава много тревожни сигнали за непоследователност, нестабилност, стопират се важни проекти, алчността на някои от партньорите води до подобни раздори”, коментира още Казак, който е първият номиниран за нов председател на ДПС.

По думите му неговата номинация е чисто хронологическа, тъй като началото на областните конференции на партията, които издигат кандидати, е дадено в неговия район – Габрово.

"Апелирам този факт да не се преекспонира, предстоят още 28 области, 28 конференции. В крайна сметка националната конференция на 24 април ще избере новия председател на партията. Единственият и незаменим лидер на ДПС е д-р Ахмед Доган. Цялата партия пулсира със сърцето и душата на своя лидер и решението кой да заеме поста председател на ДПС трябва да бъде съгласувано с основателя на партията”, допълни депутатът от ДПС.

По повод новия политически проект на бившия председател на ДПС Лютви Местан Четин Казак заяви: "Не чувстваме никакви заплахи от инициативата ДОСТ. В ДПС остават верни на идеите, същността и профила на партията, като „всеки опит за подмяна или изопачаване ще претърпи провал. Ние се нагледахме на много опити за създаване на партии-двойници, на партии, които мимикрират, имитират ДПС, мъчат се да се превърнат в алтернатива."

"Турция преживява сериозно изпитание, на нейна територия има 2,5 млн. бежанци”, смята Казак. По думите му Европа и Турция трябва да действат в сътрудничество, за да преодолеят кризата.

За охраната на българските граници депутатът каза, че се надява институциите да работят в унисон с правомощията и отговорностите си.

"Актове на самоуправство и на лични инициативи не трябва да бъдат поощрявани”, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика