Арестуваха селска мутра, грабела старци денем и нощем

Полицията в Монтана разкри и задържа опасен апаш, подлудил с наглите си обири най-голямото село в района – Смоляновци.

Хайдукът действал като селска мутра – без да се крие, нахлувал по домовете на пенсионери или ги пресрещнал по улиците и прибирал парите им. Преди дни крадецът разбил и ограбил и селската поща.

22-годишният Людмил П. атакувал пощата в Смоляновци през нощта срещу 19 февруари като в стар екшън филм. Видял, че през деня служителката раздавала пенсии на старците, апашът по тъмно подпрял стълба на сградата, счупил прозорец на втория етаж, вмъкнал се, срязал катинара на касата и отмъкнал 900 лева и лотарийни билети за около 3000 лева.

Докато криминалистите издирвали обирджията, Людмил П. харчел задигнатите пари, а като ги свършил, започнал да трие откраднатите билети и да осребрява печалбите в Монтана.

Когато плячката свършила, апашът пак се завъртял около пощата и зачакал да започне раздаването на пенсии.

На 7 март следобед хайдукът видял, че 86 годишният Петър И. взел парите си , причакал го на безлюдна улица, хванал го за врата и измъкнал от джоба му пенсията от 196 лева. След подадения сигнал пристигналите полицаи арестували апаша и установили, че той е обрал и пощата.

Дни преди това престъпникът влизал по тъмно в дома на същия дядо Петър, но не намерил пари. „Людмил не работи нищо, но краде безспир. Нощем влиза в домовете на баби и старци, отвива бушоните и прибира парите им. Хващат го, но понеже сумите са малки – по 40-50 лева, не му правят нищо. Той обаче става все по-нагъл, не му пука от нищо, вече напада и денем и скоро някой може да пострада! Дано този път влезе в затвора!”, коментират хората в Смоляновци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право