За добро здраве яжте по-малко преработени храни

Пакетираните хранителни продукти могат да доведат до сериозни последствия за здравословното ни състояние. Колкото повече непреработени храни консумираме, толкова намаляваме риска от отрицателното им влияние.

Foodpanda подбра няколко от основните вреди на преработените храни. На първо място те водят до пристрастяване. Обработката им променя или премахва важни компоненти от храната, като фибри, вода и хранителни вещества и това променя начина, по който се усвояват и асимилират от организма.

Едно от най-честите последствия от тези храни е затлъстяването. Това се дължи на съдържащите се в тях мононатриев глутамат (MSG), високо-фруктозен царевичен сироп и изкуствени подсладители.

70% от храните, които консумираме, развалят вътрешната ни екосистема. За да живеем по-здравословно, трябва да консумираме повече пълнозърнести продукти, върху които полезните организми живеят.

Храната е основната причина за проблеми с паметта, депресиите и промяната в настроението, защото в действителност най-голямата концентрация на серотонин е в червата, а не в мозъка. Ето защо здравето на дебелото черво може да има такова голямо влияние върху психичното ви здраве.

Преработените храни могат да доведат и до стерилитет. Причините са в липсата на достатъчно хранителни вещества и в генномодифицираните съставки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве