Москов няма да подава оставка, внася реформата наново

„Ще се запознаем с мотивите на Конституционния съд, ще променим текстовете и отново ще ги внесем като поправки в Закона за здравеопазването“, обяви здравният министър Петър Москов.

„Решенията на съда не се коментират, те се изпълняват. Това, което мога да коментирам, е смисълът и целите в разделянето на пакетите в Закона за здравеопазването. Това е и продължава да бъде нужната законова стъпка - нужното законово действие, за да се гарантира на българските граждани, че Националната здравно осигурителна каса ще заплаща пълноценно лечението им без да има нужда те да доплащат“, обясни Москов, цитиран от "Фокус".

Здравният министър не даде заявка, че ще изпълни искането на БСП и ДПС да подаде оставка. Според него от решението на съда не произтича проблем нито за здравната система, нито за пациентите.

„Остава в сила действието на старата Наредба № 11, която винаги е била правомощие на министъра. От снощи, след решението на Конституционния съд, в министерството се пренаписва Наредба 11 в стария й вид и тя ще бъде на разположение на Здравната каса и на лекарите, за да може системата да продължи да съществува по начина, по който е заложено в програмните документи на правителството за реформи в здравеопазването“, обясни още Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика