Велосипедист се натресе в "Ауди" при маневра в Русе

Двама велосипедисти пострадаха при катастрофи в Русе.

Велосипедист се натресе в лек автомобил "Ауди" при маневра за обратен завой по бул. "Тутракан" в Русе. 28-годишният М.Н. е отнел предимството на шофьора, съобщиха от полицията в крайдунавския град. Той се отървал само с лека травма на левия крак. Пробата с дрегер показала 0,11 промила алкохол в кръвта му.

При огледа било установено, че велосипедистът бил в средната лента на булеварда и се отклонил в лявата за маневра. Младежът не пропуснал движещата се след него кола и тя го съборила на платното.

При друг инцидент в района на кръгово движение пред бл. "Скъта" в крайдунавския град А.Г. /58 г./ блъснала с лекия си автомобил "Опел Астра" 74-годишния велосипедист В.Е. Старецът бил откаран в болницата със счупен десен палец на ръката. След оказаната му медицинска помощ той бил пуснат да се възстановява вкъщи.

Причините за инцидента се изясняват от пътна полиция, като се предполага неспазено предимство.

14 км велоалеи бяха изградени в Русе по проекта за интегриран градски транспорт, финансиран с над 29 млн. лв. по ОП "Регионално развитие". Велосипедната мрежа е част от общия градоустройствен план и се гласува от местния парламент на всеки 2 г. Схемата е уникална за България и Югоизточна Европа, защото е заснета и очертана с 3D техника по технологията от типа Google Street View.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони