Илко Семерджиев: Капацитетът на Москов в здравеопазването е нулев

"С отмяната на здравната реформа Конституционният съд потвърди, че капацитетът на ресорния министър Петър Москов в сферата на здравеопазването е нулев. Разделянето на заболяванията, за лечението на които здравната каса заплаща, в пакети, е убийствено. Това е сегрегация на коректните платци на здравни вноски на социално значими и социално незначими хора", заяви за "Дарик" бившият здравен министър Илко Семерджиев.

Преди ден Конституционният съд обяви за противоконституционна разпоредбата на Москов заболяванията да се разделят в пакети. Според Семерджиев здравният министър не се съобразява с никого и с нищо.

"В неговия маниер вече имаме едно ясно открояващо се качество - не се съобразява с нищо и с никого. Нямам съмнение, че налудните идеи, които прокарва в здравеопазването, ще продължат под една или друга форма", добави той.

"Няма идея на министър Москов, която да е получила одобрение и която да е била синхронна не само с усещането на хората за подобряване нещата в здравеопазването, но и със закона. Когато изпълнителната власт се опитва да прокарва закони, които са в разрез с конституцията или административните правила в страната, се получава това, което се получи вчера в Конституционния съд", каза още Семерджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика