Хибридният спорт

Duke Nukem Forever e най-тъпата игра

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Ревю на Шанел събра знаменитости Виржини Виар представи първата си самостоятелна колекция за марката

Стабилизирано е състоянието на 14-годишното момче, ударено от кола на НСО

Кати Прайс остана без розовия си джип Автокъща изкупи тунингования Range Rover на силиконовата моделка

Саудитска Арабия мами геймъри с награден фонд

Кога жена се интересува от миенето на колата?

Китаец наля $1,5 млн. в герой, приятел го продаде за 500

Момичето, пострадало при катастрофата с джип, е в стабилно състояние

САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Борис Джонсън – По волята на народа

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

Росен Желязков оттегли кандидатурата си за шеф на КЗК, не искал да се състезава със себе си

Оттеглям кандидатурата си за председател на КЗК, заяви единственият кандидат за председател на КЗК Росен Желязков. Както Труд писа главният секретар на първия кабинет „Борисов“ беше предложен от ГЕРБ за поста.

„Не мога да позволя внушенията, спекулациите и политизирането на този избор, които могат да се върнат като бумеранг. Заявявам оттеглям участието си като избор на председател. Основният мотив е, че не търся служебна победа. Отказвам да се състезавам сам със себе си. Искам да отпадне всяко съмнение за предпоставеност и предрешеност на надпреварата“, посочи Желязков по време на заседанието на Комисията по икономическа политика и туризъм, предаде „Фокус“.

Той заяви, че настоящата позиция е негова автономна. „Мое лично и независимо решение, за което съм информирал вносителите“, каза още той. По думите му, КЗК има нужда от доверие и изрази надежда, че с тази позиция ще допринесе за нейното укрепване.

 „Споделям огромното разбиране за мястото на КЗК за реализиране на свободен, добре функциониращ и динамичен пазар като карта за устойчива икономика на потребителите. Бизнесът трябва да е конкурентна игра, от която потребителите печелят. Вярвам, че политика трябва да е честна игра, а не политиканска игричка“, обясни Желязков.

По думите му, КЗК е независима и поставянето под съмнение на нейният състав и функциониране рушат значението и парализират възможността за ефективно реализиране на политиките в областта на конкуренцията“, коментира той.

Отложиха изслушванията

След изявлението на Желязков Комисията отложи заседанието по изслушване на кандидатите за членове и ръководство на КЗК.

След 5-минутната почивка предложението за продължаване на заседанието по Икономическа политика и туризъм бе прегласувано. „За“ гласуваха 8 народни представители, „против“ – 1 „въздържали се“ – 9, с което бе отхвърлено и председателят на комисията Петър Кънев закри заседанието.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.