От сутиените бюстът всъщност увисвал, твърди френски учен

Сутиенът не предпазва бюста от разваляне, а напротив - кара го да увисне, твърди френски учен, цитиран от в. "Дейли мирър".

Специалистът по медицина Жан Дени Руйон, провел изследването, съветва дамите да изхвърлят сутиените от гардеробите си и да не ги носят.

Той направил тестове с 330 жени на възраст от 18 до 35 г. в продължение на 15 години.

Наблюдавал дами с различни гръдни обиколки, но някои от тях носели сутиени, а други - не. Онези, които не носели този аксесоар от бельото, след 15 години имали по-добър тонус на гърдите, като телата им давали нужната естествена поддръжка на бюста. Зърната на дамите без сутиен били със 7 милиметра по-високо разположени.

Според Руйон, не е вярно популярното схващане, че носенето на сутиен може да поддържа гърдите, да спре увисването им, и да намали болките в гърба. Той казва, че ефектите от този женски аксесоар по-скоро са ограничаване на кръвообращението, спиране на развитието на мускулната тъкан и намаляването на тонуса на гърдите.

"Анатомически, медицински, физически гърдите нямат никаква полза от това, да им бъде отказана естествената гравитация. Напротив, те се отпускат още повече при носенето на сутиен", отсича специалистът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл