Москов остава на поста, може да оглави и ДСБ

Въпреки че се разминаваха в МС вчера, здравният министър Петър Москов и премиерът Бойко Борисов бяха на мнение, че реформата в сектора трябва да продължи.

В неделя се готви контраатака срещу лидера на ДСБ

Очаква се недоволни от Кънев да предложат здравния министър за председател на тъмносините

След като Петър Москов категорично отказа да напусне тъмносините редици и след като не подаде оставка след връщането на част от здравната реформа от Конституционния съд, Радан Кънев е намерил начин как да го изключи от ДСБ. Това ще стане възможно, след като бъдат приети промените в устава на формацията. В тях е записано, че районните организации имат решаваща роля за съдбата на партийните членове. В момента решението за изключване на врагове с партиен билет се взема от националния арбитраж на ДСБ.

Радан Кънев се опитва да накара Москов сам да си тръгне още от декември. Тогава той събра актива на тъмносините в Поморие, за да обяви решението си за минаване в опозиция. Здравният министър бе призован да подаде оставка, но не го стори. Москов даде да се разбере и вчера, че няма да си ходи въпреки решението на КС.

Още от декември се чули гласове в защита на Москов от регионални структури. Мнозина обвинили Кънев, че не ги е питал дали са съгласни партията им да е в опозиция. Питали го как ще реализира програмата на ДСБ, излизайки от властта.

Упреците срещу Радан Кънев в ДСБ продължават. През миналата седмица шестима председатели на местни структури обявиха решението си да напуснат партията, защото не са съгласни с опитите на лидера си да я узурпира. Посочиха, че промените в устава му дават неограничени правомощия.

Очаква се в неделя, когато ще заседава Националното събрание на ДСБ, Петър Москов да бъде издигнат за лидер от недоволни от Кънев партийци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика