„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

19 ученически рок банди ще участват на фестивал в Пловдив

Организаторите на конкурса.

19 ученически рок групи от 7 града са заявили участие в „S’COOL ROCK FEST“ в Пловдив, съобщиха организаторите на фестивала. S’COOL ROCK FEST е младежки фестивал за авторска музика, който цели да предостави легитимна трибуна на новоизгряващи рок групи, търсещи изява със собствено творчество.

По тази причина фестивалът няма конкурсен характер, не се присъждат места и не се търси материалния стимул. Според регламента групите трябва да представят по три авторски песни и преминават през 2 етапа. Целевата група за участие в проекта са млади български музиканти на възраст между 14 и 22 години. На тези условия отговарят 19-те училищни групи от Пловдив, София, Стара Загора, Карлово, Свиленград и Добрич, заявили участие. От март до юни ще се проведат 8 прослушвания под формата на рок концерти на съществуващи училищни групи като част от текущата програма на „Център за сценични изкуства STAGE 51“ в Пловдив.

Десетте най-добре представили се групи ще бъдат поканени да се явят на втория етап на фестивала под мотото „Рокът за едно по-добро бъдеще“, който ще се проведе на 9 и 10 септември на Лапидариума в Старинен Пловдив. Най-добрите тийн рок групи ще се изявят на сцена и пред поканените утвърдени хедлайнери. Така ще бъде привлечена публика от вече утвърдени имена в рока, пред която да се представят участниците във фестивала. Техни ментори ще бъдат Димитър Кърнев, китарист на Д2, композитор и организатор на конкурса „Голямото междучасие“, и Ру.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив в размер на 10 000 лв. и е част от календара й с културни събития за 2016 г. По време на фестивала са предвидени куп уъркшопове, които ще се водят от професионални музиканти и имат за цел оказване на подкрепа, развитие и насърчаване на младите таланти. Темите са разнообразни и включват обогатяване на познанията им за стилове в музиката и прочути изпълнители, показване на инструментални техники, различни марки и модели инструменти, ефекти и апаратури и др. Всички репетиции, уъркшопи, китарни клиники и самите концерти ще бъдат заснети и ще бъде направен кратък филм.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.