Пиян баща налетя на бой в училище: "Не искам синът ми да учи!"

Пиян баща и негов роднина с брадва нахлули в двора на Основното училище "Христо Ботев" в новозагорското с.Съдиево и извършили опит за саморазправа над охраната и директорката - съобщиха от полицията. Причините за наглото нападение били шокиращи. Пияният баща крещял: "Не искам синът ми да учи!". Поискал веднага да "зачеркнат" детето от училище.

Сцената се разиграла в 14,20 ч. навръх 8 март. 42-годишният В.В. влязъл в двора, заял се с децата, обидил ги. Развикал се, че иска среща с директорката. Охранителят го спрял. Онзи се опитал да го удари. В това време директорката Зунка Петрова излязла навън. Пияният направил опит да посегне и на нея. Охраната го възпрял. Намесил се и шофьорът на училищния автобус. Неволни свидетели на разправията станали минувачи по улицата. Единият от тях се оказал братовчед на бащата. Носел брадва, втурнал в двора да му помага. С юмруци се нахвърлил върху охраната и шофьора. Охранителят, млад мъж на 30 години, отвърнал на нападението. Не само успял да респектира двамата наглеци, но и ги обезвредил, задържал, а по-късно - предал на пристигналата патрулка. Грозният инцидент станал пред очите на преподаватели и ученици, сред тях било и едно от децата на пияния родител. "То се разплака от срам като видя какви ги върши баща му, как заплашва директорката и въобще как се държи" - разказаха учители.

"Този човек има четири деца при нас. Трите по-малки редовно идват на училище и с тях няма никакви проблеми. Но най-голямото му дете, ученик в 6 клак, не посещава занятия. А и дори да дойде в клас, създава много неприятности за съучениците си" - коментира директорката. На бащата му писнало да го търсят от училището заради сина му и започнал да вдига скандали с искане веднага да го отпишат. "Ама то не става така, както си мисли той! Според процедурата, най-напред ще се потърси отговорност от родителя за това, че не осигурява присъствието на сина си в училище" - коментира още директорката.

Опасният инцидент не е застрашил здравето на децата - подчерта директорката Петрова. Но благодарение на смелостта, която проявил младият охранител на училището, скандалът е бил прекратен, а пияният баща и братовчед му с брадвата - арестувани. Срещу тях вече е образувано досъдебно производство за едро хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм.

В Съдиево учат само ромчета, а учебното заведение е едно от най-добрите средищни училища в Сливенския регион. Педагозите развиват талантите им, стимулират участията им в регионални и национални конкурси. По тази причина повечето родители ги подкрепят и редовно пращат децата си в клас. Само преди няколко месеца децата предизвикали фурор на Национален театрален фестивал за ученици, където се представили с "Криворазбраната зивилизация".

Ден по-рано 26-годишен мъж от Сливен бе наказан с 14 денонощия арест за това, че ругал и псувал учителката на 8-годишния си племенник в ХІ училище в Сливен. Второкласникът се оплакал вкъщи, че другите деца му се подиграват, че носел "женски обувки". Младият чичо минал през охраната и безпрепятствено нахлул в учебното заведение, уж че отивал за някакъв багаж на детето, и цинично се саморазправил с госпожата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право