Ломски полицаи върнаха всичките пари на обрана жена

Окончателно: Отлагат Закона за социалните услуги

Сотир Цацаров: Трудно е да се каже дали е най-добрият законопроектът за независим прокурор към ВКП

Митничари откриха 100 кг тютюн за наргиле и над 600 кг хладилен газ в кола

Брад Пит разкри с колко жени е бил след Анджелина Джоли

Семейството на 57-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт, даде нов живот на трима тежко болни

51-годишен шофьор почина по време на движение в колата си

Пожарникари режат врата на апартамент, вътре – мъжът на калъп с друга

Илиана Раева и Наско Сираков празнуват 36 години брак

Задържан е шофьор на ТИР, нападнал двама души с метална палка на бензиностанция на АМ „Хемус“

Над 3000 студенти пяха с Галин, Преслава и Гери-Никол 100 кила показа гаджето

Народното събрание избра Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ

Шофьор блъсна 70-годишна на зебра

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред с изнесено заседание в Петрич

Д-р Иван Маджаров: 3-годишното дете е починало от двустранна пневмония на надбъбречните жлези

Пиян баща налетя на бой в училище: „Не искам синът ми да учи!“

Пиян баща и негов роднина с брадва нахлули в двора на Основното училище „Христо Ботев“ в новозагорското с.Съдиево и извършили опит за саморазправа над охраната и директорката – съобщиха от полицията. Причините за наглото нападение били шокиращи. Пияният баща крещял: „Не искам синът ми да учи!“. Поискал веднага да „зачеркнат“ детето от училище.

Сцената се разиграла в 14,20 ч. навръх 8 март. 42-годишният В.В. влязъл в двора, заял се с децата, обидил ги. Развикал се, че иска среща с директорката. Охранителят го спрял. Онзи се опитал да го удари. В това време директорката Зунка Петрова излязла навън. Пияният направил опит да посегне и на нея. Охраната го възпрял. Намесил се и шофьорът на училищния автобус. Неволни свидетели на разправията станали минувачи по улицата. Единият от тях се оказал братовчед на бащата. Носел брадва, втурнал в двора да му помага. С юмруци се нахвърлил върху охраната и шофьора. Охранителят, млад мъж на 30 години, отвърнал на нападението. Не само успял да респектира двамата наглеци, но и ги обезвредил, задържал, а по-късно – предал на пристигналата патрулка. Грозният инцидент станал пред очите на преподаватели и ученици, сред тях било и едно от децата на пияния родител. „То се разплака от срам като видя какви ги върши баща му, как заплашва директорката и въобще как се държи“ – разказаха учители.

„Този човек има четири деца при нас. Трите по-малки редовно идват на училище и с тях няма никакви проблеми. Но най-голямото му дете, ученик в 6 клак, не посещава занятия. А и дори да дойде в клас, създава много неприятности за съучениците си“ – коментира директорката. На бащата му писнало да го търсят от училището заради сина му и започнал да вдига скандали с искане веднага да го отпишат. „Ама то не става така, както си мисли той! Според процедурата, най-напред ще се потърси отговорност от родителя за това, че не осигурява присъствието на сина си в училище“ – коментира още директорката.

Опасният инцидент не е застрашил здравето на децата – подчерта директорката Петрова. Но благодарение на смелостта, която проявил младият охранител на училището, скандалът е бил прекратен, а пияният баща и братовчед му с брадвата – арестувани. Срещу тях вече е образувано досъдебно производство за едро хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм.

В Съдиево учат само ромчета, а учебното заведение е едно от най-добрите средищни училища в Сливенския регион. Педагозите развиват талантите им, стимулират участията им в регионални и национални конкурси. По тази причина повечето родители ги подкрепят и редовно пращат децата си в клас. Само преди няколко месеца децата предизвикали фурор на Национален театрален фестивал за ученици, където се представили с „Криворазбраната зивилизация“.

Ден по-рано 26-годишен мъж от Сливен бе наказан с 14 денонощия арест за това, че ругал и псувал учителката на 8-годишния си племенник в ХІ училище в Сливен. Второкласникът се оплакал вкъщи, че другите деца му се подиграват, че носел „женски обувки“. Младият чичо минал през охраната и безпрепятствено нахлул в учебното заведение, уж че отивал за някакъв багаж на детето, и цинично се саморазправил с госпожата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.