Бомбена заплаха опразни Тракийския университет в Стара Загора (снимки)

Снимки: Авторът

Сигнал за бомба затвори всички сгради и звена на Тракийския университет в Стара Загора в четвъртък. Анонимен глас се обадил да предупреди за взривно устройство в 8.32 часа в полицията. За минути е уведомено и ръководството на ВУЗ-а.

Минути по-късно сирени за евакуация огласиха студентското градче, където се намира ректоратът, опразнени са и сградите на Педагогическия и Медицинския факултет, които се намират на територията на града. Веднага е създадена организация и за разпръскване на хилядите студенти, за да не стоят събрани на едно място пред сградата.

"В подадения сигнал не са посочили заплашеното място и това наложи да освободим всички сгради на университета. Те ще останат затворени за 24 часа", заяви ректорът проф. Иван Въшин. Специализирани служби пък провериха всички кабинети, зали и лаборатории, но не бе открито взривно устройство.

В четвъртък е имало насрочен държавен изпит за специалности в Аграрния факултет, което според студенти може да е причината за бомбената заплаха от някой неподготвен. "Имаме държавни изпити, но по-скоро е някаква щуротия, подобен инцидент имахме преди две-три години", припомни ректорът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини