Баба хвърли 2300 лв. през терасата на мними ченгета

70-годишна димитровградчанка изхвърли през терасата си 2300 лв., след като се вързала на телефонни измамници, че са полицаи. "Това е нов измамен сценарий", коментираха от ОДМВР-Хасково.

На стационарния телефон на жената позвънил непознат мъж. Той се представил за ченге и "предупредил" жертвата си. че ще й позвънят мошеници. "Моля, съдействате ни, за да заловим бандитите", пуснал въдицата тарикатът. За да е по-убедителен, мошеникът обяснил на доверчивата димитровградчанка, че трябва да приготви парите, да продиктува номерата им и да ги изхвърли през балкона. "Чакаме отдолу и ще хванем измамниците", рекъл мнимият служител на реда. жената последвала инструкцията и пуснала в черна торба поисканите 2,3 бона от апартамента си на Централния бул. "България".

На другия ден, след като никой не й върнал парите, измамената се обадила в районното. "Работата по образуваното досъдебно производство продължава.Основният замисъл в новата схема се основава на доверието в институциите и готовността на хората да са полезни", обърнаха внимание от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони