Модата две лични имена не отминава

Новородените деца в Шуменско са наречени с 641 различни лични имена през миналата година. По-изобретателни са родителите на момичетата, които са използвали 343 различни именувания, съобщават от Териториалното статистическо бюро. Модата децата да се кръщават с две лични имена също не отминава и пет бебета в Шуменско са се сдобили с такива.

По данни от районния съд в града жена на 45 г. също е добавила второ име Мария към първото. Добавката била продиктувана от признателност към бабата, която я отгледала и формирала като личност. Две свидетелки потвърдили това в съда и магистратите се съгласили да удвоят личното име през месец февруари т.г.

От статистиката съобщават още, че класацията при новородените момичета в Шуменско продължава да се води от Виктория и Йоана, които две години не отстъпват. Често срещани имена са и Александра, Мария, Камелия и Симона.

Сред новородените момчета най-разпространеното име е Александър. На второ и трето място се нареждат Георги, Данаил и Никола, и Иван. В областта с две български столици сред най-предпочитаните имена са и владетелските, и традиционни, като Калоян, Симеон, Борис.

В Шуменско най-често срещаното мюсюлманско име при новородените момчета е Емир, следват го Мерт и Енес, които са еднакво предпочитани, а при момичетата – Елиф и Еда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони