20 000 лв. премия от държавата на Радослав Янков за Световната купа

Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков ще получи 20 000 лв. от държавата за успеха. Това се разбра на визитата на спортиста при спортния министър Красен Кралев. С Янков дойдоха треньорът му Георги Атанасов и Цеко Минев, председател на Българската федерация по ски.

Вече се работи по изготвяне на 6-годишна програма за развитието на сноуборда, която ще се изпълнява от спортното министерство и федерацията. Обсъди се вариант България да поиска домакинство на старт от Световната купа по сноуборд.

Преди срещата с Кралев Янков показа пред журналисти в зала „Родина“ на ст. „Васил Левски“ световната купа. „Този успех не е само мой, а на всички - каза шампионът. - Ние сме малък отбор с моя треньор, но имаме подкрепата на федерацията и на спонсорите, благодарение на което правим невъзможни неща. Успехът ме амбицира да тренирам в същия дух за още по-големи постижения."

„Радослав наистина заслужаваше тази победа - каза Атанасов. - Борил се е много, преминал е през какво ли не, за да стигне дотук. Не се предаде и за минута въпреки всички трудности. Това е начинът да се постигнат големите успехи. Ако искаме да имаме бъдеще в сноуборда, трябва да се създадат условия в курортите.“

„Това е огромна награда за труда и отдадеността на целия екип, към който съм съпричастен в последните поне три години - каза треньорът Виктор Жеков, ръководител направление „Сноуборд“ във федерацията. - Когато Радо спечели първата победа за Световната купа, това бе най-великият миг за мен. Надявам се държавата да ни построи един дом, където сноубордистите да тренират и да се изграждат млади таланти.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт