Облачно и хладно остава и днес, температури от 9 до 14 градуса

Днес времето над Северна България ще се задържи облачно, със слаби превалявания. Над Южна България ще е почти без валежи, ще има разкъсвания и временни намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад – северозапад, ще е слаб до умерен. Максимални температури между 9° и 14°, на места в Южна България до 16°, в София 10°. Това каза за „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) къмБългарска академия на науките (БАН).

Над Черноморието облачността ще се разкъса и временно ще намалее. По северното крайбрежие не е изключено да превали. Вятърът ще е слаб, предимно от югозапад. Максимални температури от 9°-10° по северното крайбрежие до 14-15° по южното. Температурата но морската вода 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места по високите части ще превали сняг. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, а на 2000 метра – около минус 2°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През дена слабо ще се повиши.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето