По 60% бонуси вземат селски кметове в община Иваново

Община Иваново Снимка: Николай Каламов

Общинският съвет в Иваново гласува кметовете и кметските наместници на населени места да получат бонуси по 60% от заплатите "за постигнати резултати през 2015 г.". Това сочи обявеното решение на местния парламент. Същото допълнително възнаграждение ще вземе и зам.кметът на общината Пламен Дончев, а кметът Георги Миланов /ГЕРБ/ ще се разпише срещу още една заплата от 1300 лв.

Заплатите на осемте кметове на села е от 650 до 950 лв., а четиримата кметски наместници са назначени срещу по 500 лв. месечно. Бюджетът на община Иваново за т.г. е 4,545 млн.лв.

Трима кметове в община Ветово пък спечелиха съдебния спор за драстично намалените им заплати от местния парламент. Административният съд /АС/ в Русе отмени решението му градоначалникът с пети мандат Георги Георгиев /МК "Бъдеще за всички"/ да се разписва срещу 730 лв. минимална заплата по закон. До м.г. той е вземал 1462 лв. на месец.

Новата стара кметица на град Сеново Инна Георгиева /БСП/ пък получава 390 лв., докато преди е разчитала на 627 лв. За кметицата на село Писанец Виолета Неделчева /МК "Бъдеще за всички"/ са определени 380 лв. при полагаеми до 1300 лв. Като кметски наместник тя е вземала 420 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони