Емил Радев: Корупция има във всички страни от ЕС, не само в България и Румъния

Снимка: БНТ

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев настоя за премахване на мониторинговия механизъм за България и Румъния. Според него трябва да бъдем наблюдавани по общоевропейските механизми за върховенство на закона, съобщи БНТ.

На 16 март 2016г. евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС организират форум за отпадане на механизма за страната ни по правосъдие и вътрешен ред.

Според Радев България и Румъния не бива да бъдат сочени с пръст като държави втора категория, защото проблемът с корупцията съществува във всички страни от Европейският съюз.

Той смята, че няма ясни критерии какво трябва да изпълнят двете страни, за да се свали този мониторингов механизъм, като се появяват различни препоръки, които често си противоречат.

Нужна е конкретика какво трябва да се изпълни и в какви срокове, за да се свали механизмът за наблюдение, коментира евродепутатът.

"Оказваме политически натиск на ЕК, защото заради този механизъм България вече 4-та година не е приета в Шенген, а в създалата се ситуация с бежанската криза може да се превърнем в буферна зона между шенгенска Европа и Турция, например", каза Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини