Министър Желязков: Приетите текстове в пакета „Мобилност“ ще доведат до повишаване на вредни емисии

Фронтекс: Броят на мигрантите по източния маршрут нараства

Румен Радев: В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, нито един загинал летец

Децата в риск са уязвими от социалния закон Социалистите пращат текстовете в Конституционния съд

Проф. Олег Асенов: Електронната система за тол таксите ще помага срещу нерегламентирания превоз на пътници

Нинова: В правилника на парламентарната групата на БСП няма партийни наказания

Соцвеличия почетоха паметта на Христо Христов (снимки) 100-ина души, работили във външната търговия отбелязаха 88-ия рожден ден на бившия си министър, който почина на 16 ноември

Прокуратурата в Италия разследва Матео Салвини заради служебни полети

НЗОК отпуска безплатно по 2 лекарства за заболяване Лекари се оплакват от новия Националния рамков договор, който предстои да бъде подписан

Сидеров: Не съм част от управлението! Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер

АПИ: 70% от българите смятат за справедливо камионите и автобусите да плащат по-високи такси

Владислав Горанов: Радев е приел ролята на опозиционен лидер, но понякога с това вреди

Доналд Тръмп нападна Грета Тунберг: Кротни се!

Разследват кардиолози за източване на Здравната каса

Брад и Анджелина ще си поделят децата за Коледа

Студенти от СУ ще участват в референдум – да се заключват ли общежитията им от 0 до 6 ч сутринта?

Студенти от Софийският университет ще участват в референдум, свикан заради взетото решение общежитията им да бъдат заключвани от полунощ до 6:00 часа сутринта, съобщи blitz.bg.

Ръководството на „Социално битово обслужване“ (СБО) към университета е взело самостоятелно решение да въведе този режим, без да се консултира с живущите в общежитията.

Първоначалната причина била обезопасяване на студентитие по повод 3 март, но от СБО удължили мерките за сигурност и след празниците. Оказва се, че студентите, излезли от сградата, не могат да се приберат по стаите си, защото не носят документ, с които да докажат, че живеят в блока.

Студентите коментират, че техни приятели са се карали по 40 минути с портиерите, а те на свой ред също не приемали заповедта, но били длъжни да упражняват пропускателен контрол.

Някои от студентитие са отишли при приятели в стаи на УНСС или Техническия университет, за да пренощуват. За гостуването обаче трябвало да платят между 15 и 20 лева на човек.

Имало е случаите, в които младежите работят до сутринта, те също не са били допускани до стаите си.

Вчера възпитаниците на Алма матер, които работят в университетското радио „Реакция“, излязоха с открито писмо до ректора проф. Анастас Герджиков, в което заявяват, че рестрикциите са унижение за всички студенти на висшето училище и нарушават правата им на свободни граждани.

„Аз лично не подкрепям тази мярка за заключване и отключване и ще дам съвсем различни предложения. Студентски съвет в мое лице и в лицето на голяма част от колегите не подкрепят тази мярка и ще се опитат да я отменат”, каза Васил Силяновски, председател на Студентски съвет на Софийски университет, предаде бТВ.

Малко по-късно заповедта е отменена, поради създалото се масово недоволство и неодобрение. От университета обясниха, че ще проведат допитване сред студентите, настанени в общежитията, дали са съгласни с подобен пропускателен режим и ако не, ще чакат техните предложения за обезопасяване на местата.

Не е известно кога ще се проведе референдумът, но вероятно ще бъде под формата на анкета на страницата на поделение „Социално-битово обслужване“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.