Свищов иска 700 000 лева за ликвидиране на щети от свлачища и порои

Общинската управа на Свищов иска държавата да отпусне общо 700 000 лв за ликвидиране на щети от свлачища и порои. Средствата са необходими за ремонт на улици и укрепване на подпорни стени. Нужната сума е одобрена от областната специализирана комисия.

Трите обекти, които трябва да се финансират, включват засегнати участъци, публична общинска собственост и се намират на ул."Екзарх Антим I", в Свищов, на ул. "Рила" в село Ореш и на улица "19-та" в село Царевец. В резултат на проливните дъждове, през декември 2014 г са се активирали свлачищни процеси, които са компрометирали уличните платна в двете села и е разрушена подпорната стена на ул."Екзарх Антим I" в крайдунавския град. От обилните валежи през април и май 2015 г са се засилили ерозионните процеси и са влошили състоянието на въпросните невралгични участъци.

След одобрението на постоянната областна комисия, предстои исканията да се разгледат от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС и да се вземе окончателно решение за отпускане на средствата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони