Кюстендилски ченгета се връщат в града след служба в столицата

Поне 5-6 полицаи от Кюстендил, които преди години са постъпили след конкурс и служили в СДВР или в някои от полицейските управления в столицата, са се върнали в тукашната РДВР, коментират хора ог гилдията.

Това са предимно униформени от охранителна полиция. Шефът на областната дирекция в Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски каза, че не водят статистика за върналите се в града си полицаи, но такива има няколко. И вероятно ще се увеличават, макар че от СДВР няма да са доволни от тази тенденция.

В някои от случаите върналите се в Кюстендил полицаи получават малко по-ниска заплата отколкото в София. Но пък не плащат наеми за квартири в столицата, не са на столичните цени и т.н. И затова се прибират в Кюстендил. Обратно на тази тенденция доскорошният шеф на "Криминална полиция" и зам.-шеф на РДВР в Кюстендил комисар Георги Ванев вече е назначен в столично полицейско управление. Само че вече като пенсионер, коментират негови досегашни кюстендилски колеги.

Двадесетина полицаи се пенсионирали в кюстендилската дирекция по Нова година. За тази година обаче заявления за пенсиониране няма, каза ст. комисар Стамболийски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони