"Ливърпул" даде поста на Специалния

Именно "Ливърпул" съвсем узакони най-очакваната треньорска рокада във футбола - Жозе Моуриньо ще смени Луис ван Гаал в "Манчестър Юнайтед". В Битката за Британия от осминафиналите на Лига Европа "червените" от "Анфийлд" сразиха кръвния враг с 2:0. За първи път като треньор на "Юнайтед" Ван Гаал падна от "Ливърпул", но с представянето на отбора вече е ясно - няма как да запази поста си до края на договора (лятото на 2017-а).

В агитката на "дяволите" седнаха контузените звезди Маркос Рофо, Майкъл Карик, Фил Джоунс - точно както при победата с 1:0 във Висшата лига през януари. Този път не помогна. Даниел Стъридж и Фирмино узакониха комфортната преднина преди реванша на "Олд Трафорд" другия четвъртък.

"Не можахме да се противопоставим на високото темпо на "Ливърпул" - призна Ван Гаал. - Напрежението не дойде от трибуните, а от съперника на терена. "Ливърпул" изигра домакинството на годината!"

Факт - само уникалните изяви на Давид де Хеа предотвратиха фиаско за "Юнайтед". И вече никой не се съмнява, че Жозе Моуриньо готви лятната селекция. А Ван Гаал излиза в пенсия. Телевизия Би Ти съобщи, че в неофициален разговор Специалния е обявил, че от лятото със сигурност започва работа. Феновете на "червените дяволи" настояват именно бившия наставник на "Челси" да върне славата от ерата на сър Алекс Фъргюсън.

Юрген Клоп пък спечели своето сладко отмъщение срещу "Юнайтед", а само за шест месеца влиянието му върху английския футбол е по-голямо, отколкото това на Ван Гаал за почти две години. "Хареса ви, нали - обърна се с широка усмивка към журналистите германският треньор. - От първата до последната секунда и с изключение на няколко минути през второто полувреме доминирахме. "Юнайтед" не създаде положение. За да продължим, трябва да играем по същия начин и в реванша. 2:0 е перфектен резултат. Не искам обаче футболистите ми да мислят, че са се класирали. Можем да играем и по-добре."

Ван Гаал пък намекна, че и двата гола на "Ливърпул" са нередовни. Първо - нарушението за дузпата на Стъридж било извън наказателното поле, а после имало засада при второто попадение. Но холандецът призна: "Надиграха ни!"

Загубите на "Юнайтед", "Тотнъм" и "Челси" в евротурнирите през седмицата могат да струват едно място на Англия в Шампионската лига от 2018 година. В ранглистата на УЕФА категоричен лидер е Испания, следвана от Германия, Англия и Италия. Но тимовете от Апенините имат всички шансове да изпреварят Албиона предвид лошите резултати в турнирите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят