Светът хвали брутален "Борусия"

Героите на "Борусия" Пиер-Емерик Обамеянг и Марко Ройс разнищиха "Тотнъм". Снимка ФРАНС ПРЕС

Такава лекция по футбол "Тотнъм" отдавна не бе изживявал. Втория в Германия - "Борусия" (Дортмунд), направи на пух и прах втория в Англия - "шпорите". Резултатът 3:0 е най-малкото, с което лондончани се отърваха на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Остана висящ въпросът защо треньорът на "Тотнъм" Маурисио Почетино пусна резервите. Звездата Хари Кейн влезе като резерва. На пейката започнаха Кайл Уокър, Муса Дембеле и Ерик Ламела. А Ерик Дайър и Деле Али въобще не бяха в групата.

Светът и Англия се преклониха пред галата на германците. "Този "Борусия" е прекалено силен, а Почетино показа явно какви са приоритетите му", написа в. "Дейли мейл". "Тази нощ се видя, че "Тотнъм" още не може да се мери с големите в световния футбол", призна в. "Гардиън".

Пиер-Емерик Обамеянг и два пъти Марко Ройс превърнаха във вулкан "Жълтата стена на истинската любов", както се нарича трибуната с най-върлата агитка на "Борусия". "Играхме почти перфектно, защото перфектно не съществува в живота", радваше се треньорът Томас Тухел. В предишния кръг "Борусия" изхвърли "Порто" с 2:0 и 1:0, не остави грам съмнение в класата си. И сега е фаворит №1 за трофея.

А "Тотнъм" явно има за цел да се бори с "Лестър" за титлата в Англия, а Лига Европа е само една досадна подробност. Историята помни - често британските тимове играят с резерви в този турнир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят