"Левски" няма проблеми с лиценза

В „Левски“ са покрили всички изисквания пред БФС и УЕФА за лицензирането на клуба, информира изпълнителният директор Константин Баждеков. Финансистът гарантира, че „сините“ погасяват стриктно задълженията си към Националната агенция по приходите. „Изпълняваме и ангажиментите по забавянията, има идея до края на годината да ги намалим значително“, коментира Баждеков след представянето на новия спонсор на отбора. Това е фирмата за кафе Spetema, която сключи договор с „Левски“ до юни 2018 г. Още в неделния мач срещу „Пирин“ върху екипите ще се появи името на компанията. „При нас финансов рай няма, има финансова дисциплина и ред, целта е да осигурим собствени приходи“, каза още Баждеков.

Критикуваният напоследък треньор на отбора Стойчо Стоев пое своята отговорност за неубедителните резултати. „Вина имаме всички, не само играчите - заяви наставникът. - Аз също съм виновен за лошите резултати в част от мачовете, но много неща се преекспонираха. Ако направим още една грешна стъпка, ще се получи още по-голяма психическа затормозеност. Първенството е дълго, за да се правят изводи. Ние сме отбор, който се стреми да преодолява трудностите. Ако не преодолеем следващата трудност, ще стане по-лошо... Създаде се някакво изкуствено напрежение след загубата от „Лудогорец“ и оттогава това напрежение взе връх в главите на футболистите. Отбор не се прави за месец-два, а се гради във времето. Влязоха 6-7 нови играчи, нужно е време. Не може да вземем футболист през януари и през февруари да е на ниво...“

Треньорът на „Левски“ е пробвал различни схеми за игра срещу „Пирин“ на „Герена“ и намекна, че ще заложи на двама нападатели, защото съперникът ще се затвори и ще разчита на контраатаки. В щаба на „сините“ още не са наясно кои от контузените ще успеят да се възстановят и да излязат срещу „орлетата“.

Шенсой вярва на традициите

Наджи Шенсой вярва, че добрите традиции на "Пирин" срещу "Левски" ще натежат и в неделния двубой на "Герена".

"И двата отбора не сме спечелили планираните точки в пролетните кръгове - каза ексцентричният треньор на "орлетата". - Надеждата и мотивацията ни се базира на четирите точки срещу "Левски" през този сезон. Като треньор имам традиция да не губя от този съперник. Във всеки мач вкарваме голове и това означава, че играем офанзивно."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ