Ученик получи втора присъда за дрога, продавал "десетки"

Десетокласник получи втора присъда за държане и разпространение на дрога за по-малко от месец. Даниел К., който навърши наскоро 16 години, стана първият в Смолянско, осъден за разпространение на дрога. Първата му присъда бе преди по-малко от месец. С втора присъда Окръжният съд в Смолян го наказва с общо 2 години пробация и обществено порицание чрез прочитане на присъдите пред съучениците в училището му в Девин.

Ученикът купил за първи път марихуана и амфетамин от София в края на 2014 г. и започнал да ги продава в родния си град. В междучасията той предлагал топчета марихуана срещу 10 лв. едното. Мълвата за "вървежната" му стока обаче стига и до полицията и при обиск през април м.г. откриват в него и в дома му марихуана и амфетамини. По второто дело Окръжният съд осъди и 20-годишният Атанас М., с когото Даниел развивал бизнеса с "десетките".

Магистратите наказаха Атанас с условна присъда от една година и 11 месеца с три години изпитателен срок за 8 случая, при които е разпространил дрога. Двамата съхранявали наркотиците в стара къща, както и на различни места в града – в парка, край градските тоалетни и др. Приготвяли топчетата за продан, като претегляли по пет грама, увивали ги в парчета от найлонови чанти, а краищата обгаряли със запалка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право