Пловдивската поп певица Антония Маркова с първи самостоятелен албум

Антония Маркова Фотограф: Петър Петров

Талантливата поп певица Антония Маркова ще представи съвсем скоро първия си самостоятелен албум. "В живота ми настъпи мечтан и дългоочакван момент - реализирането на първия ми албум, който много скоро ще бъде факт и ще ви представи моята музикална същност в пълната й светлина", сподели младата пловдивска изпълнителка, която отказа да разкрие повече подробности около проекта.

Тайна засега е и името на албума, знае се само, че издаването му е финансово подкрепено от фирмата за мебели "Дизма" като част от социалната кампания на компанията "Заедно за талантите на Пловдив". До момента Тони има над 20 авторски песни, създадени спецално за нея от водещите композитори и текстописци у нас, затова първият й самостоятелен албум се очаква да е забележителен.

През последните седмици Антония Маркова имаше участия в различни културни форуми в Германия и Великобритания. В Германия тя представи България на Световния парад на духовите оркестри заедно с Гвардейския представителен духов оркестър, с който имаше 8 концерта за 2 седмици в едни от най-големите зали в Европа. "Най-многобройната публика, пред която пях, бе 16 000 зрители, а най-малобройната - 4000. Имах честта да пея в най-голямата арена в Европа - "Ланксес Арена" в Кьолн, където са се изявявали най-известните артисти на световната поп и рок сцена. Друг вълнуващ момент от участието ми в Германия бе дуетът с Carl Elis, който е бил беквокалист на Селин Дион", похвали се Тони.

На 2 март пък младата певица бе водеща на празничния концерт "България от векове на векове" на родната общност в Лондон по случай националния ни празник Трети март. "Събитието беше повече от вълнуващо и не може да бъде описано с думи. Незабравима и неповторима е емоцията да пея "Хубава си, моя горо" заедно с космическия глас Валя Балканска пред една изключително развълнувана и патриотично настроена българска публика!", допълни Антония Маркова. Събитието в английската столица я събра на една сцена с уникалните Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, грациите от клуб по художествена гимнастика "Devolution", хор "Божествени български ритми", фолклорен танцов състав "Гергьовден" , формация "Етнос", фолклорен клуб "Мераклии" и други.

Страстта на Антония Маркова към музиката започва от най-ранна детска възраст, а голямата сцена е вече нейна реализирана мечта. През годините пловдивчанката е участвала в редица престижни музикални събития като френския фестивал "Златен ключ" през 2003 г., "Бургас и морето", където през 2007 г. печели голямата награда за изпълнител, а на фестивала "София пее" грабва приза за дебют. Има запомнящи се участия в телевизионните музикални формати "Мюзик айдъл" и Гласът на България". Световно признание Антония Маркова получава на музикалния конкурс AVON VOICES, където достига полуфиналите сред 9000 изпълнители от цял свят. Само в рамките на последната година Тони печели 8 GRAND PRIX, което неоспоримо доказва огромния й талант и страст към музиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес