7 камиона с българска хуманитарна помощ за бежанците в Идомени - ето какво пратихме (снимки)

Седем товарни камиона на Главна дирекция „ Пожарна безопасност“ с помощи за бежанците тръгнаха в събота рано сутринта за гръцко-македонската граница край Идомени. Това стана след разпореждане на Премиерът Бойко Борисов, който заяви,че хората там да бедстват и трябва да им се помогне.

Помощта се осигурява от Министерството на земеделието и граните и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР. Ще бъдат доставени матраци, одеяла, легла и дърва за огрев.

В присъствието на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Николай Николов, Георги Пармаков, директор на РД „ПБЗН“ - Благоевград, Областния управител на област Благоевград Бисер Михайлов и Началника на кабинета на премиера Анжелина Тотева, седемте товарни автомобила потеглиха за гръцко-македонската граница, където поради проливните дъждове и лошите условия, отоплителните материали са най-необходими.

Помощта е в отговор на молба от гръцките власти, постъпила в Министерството на външните работи. В камионите поели към гърция имаше натоварени 155 палатки, 150 походни легла, 4850 одеяла, спално бельо и материали за отопление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини