Откриха първата училищна кухня в Горна Оряховица

Откриха първата училищна кухня в Община Горна Оряховица, която ще функционира в СОУ „Вичо Грънчаров”. За първи път след повече от две десетилетия храната ще се приготвя на място в училищния стол и децата ще получават не само топъл, но и здравословен обяд.

СОУ „Вичо Грънчаров” възстанови своя стол преди повече от десет години с помощта на Посолството на Япония в България. Храненето обаче ставаше с кетъринг. Такава е практиката във всички училища. Заедно с фирмата-доставчик на ястията, школото успя да се включи в два проекта за здравословно хранене на учениците и сега всички деца от началния етап получават два пъти седмично безплатно плод или топло мляко. През октомври миналата година училището отдаде стола си под наем на частна фирма с условието да бъде възстановена кухнята и храната да се приготвя на място.

Фирмата е инвестирала в оборудване и в ремонт, с които училищната кухня да отговаря на всички изисквания за безопасно и качествено приготвяне на храната. Обядът, който ще се приготвя на място, няма да бъде по-скъп за родителите. Запазва се цената от 2 лева за основно и десерт, а при желание на децата и супа. Близо 400 деца ползват стола на СОУ „Вичо Грънчаров”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони