Задържаха старозагорец за бомбената заплаха на летището в София

Задържан е 25-годишен мъж от Стара Загора заради бомбената заплаха на летището в София, съобщиха от Районна прокуратура в Стара Загора.

Арестуваният е 25-годишният Ангел Г. На 9 март той е позвънил от уличен телефон в централната част на Стара Загора на тел 112 като заявил, че до половин час на летището в София ще пристигне човек с взривно устройство и всички трябва да бъдат евакуирани.

Заради това му деяние го грози затвор до 5 години и глоба от 500 до 2 хил. лв., обясни Надежда Белчева, говорител на Районна прокуратура- Стара Загора. Тя добави, че мъжът е обвинен за невярно повикване за тревога и за настъпилите зловредни последици, изразяващи се в блокиране работата на летище за близо 2 часа.

Ангел е направил самопризнания в присъствието на служебен защитник. Той е несемеен, няма предишни присъди, завършил е основно образование, но имал постоянна работа в частна фирма в Стара Загора.

Пет дни преди телефонната заплаха бил пипнат с канабис в джобовeте, заради което срещу него има образувано още едно производство. Телефонният терорист ще остане в ареста за 72 часа, а прокуратурата ще настоява да му бъде наложена и постоянна мярка задържане под стража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини