Duke Nukem Forever e най-тъпата игра

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Ревю на Шанел събра знаменитости Виржини Виар представи първата си самостоятелна колекция за марката

Стабилизирано е състоянието на 14-годишното момче, ударено от кола на НСО

Кати Прайс остана без розовия си джип Автокъща изкупи тунингования Range Rover на силиконовата моделка

Саудитска Арабия мами геймъри с награден фонд

Кога жена се интересува от миенето на колата?

Китаец наля $1,5 млн. в герой, приятел го продаде за 500

Момичето, пострадало при катастрофата с джип, е в стабилно състояние

САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Борис Джонсън – По волята на народа

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Кметът на Баните спечели делото за изборите

Кметът на община Баните Милен Белчев. Снимка: Авторът

Кметът на община Баните Милен Белчев спечели делото за изборите във Върховния административен съд /ВАС/, с което окончателно приключи съдебната сага за вота.

От ВАС отменят решението на Административния съд в Смолян за касиране на изборите за кмет на общината и потвърждават решението на Общинската избирателна комисия, с което Белчев спечели изборите. Милен Белчев (ГЕРБ) спечели 1550 гласа, с 31 гласа разлика на балотаж срещу Велин Фиданов (Коалиция за община Баните). Фиданов обжалва вота и през ноември м.г. Административният съд в Смолян касира избора с мотиви за допуснати съществени нарушения. Причината бяха пуснати 234 бюлетини в село Оряховец без да им е откъснат номерът от кочана. Административният съд ги прие за недействителни, но не задължи ОИК да нанесе корекция в резултата. Според магистратите от ВАС, решението на смолянския съд е неправилно, тъй като не съответства на разпоредбите на Изборния кодекс. Те се мотивират, че неправилно бюлетините без откъснат номер са приети за недействителни, тъй като сред законовите критерии това не е посочено като основание. В същото време оспорените бюлетини съдържат всички други реквизити по закон и са по номера от съответните кочани на секцията.

По новото изискване за номериране на бюлетините се регламентира подреждане на бюлетините в кочани съдържащи еднакви номера. Бюлетината става недействителна тогава, когато номера й не съответства на този от кочана, но няма изискване да се обяви за недействителна ако е пусната в урната с номера от кочана, сочат магистратите. Според тях има нарушение на член на СИК, който не е откъснал номерата от бюлетините. То обаче не е съществено и от такъв характер, че да води до опорочаване на вота от 3069 гласа за цялата община.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.