Бъчварова поиска оставката на шефа на МВР - Ст. Загора за длъжностно престъпление и лоши резултати


Вътрешният министър Румяна Бъчварова е поискала оставката на Иван Чолаков, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Това съобщава БНР, позовавайки се на източник, пожелал анонимност.

Очаква се Чолаков да изпълни искането в понеделник. Причините за оставката са две. Едната е свързана с резултатите от работата на дирекцията, която е на предпоследно място в страната, при условие, че е била в челната петица на най-добрите.

Втората причина е извършваната от Окръжната прокуратура проверка на Чалокав за длъжностно престъпление, с което държавата е ощетена с повече от 200 хиляди лева.

В ревизионен доклад на инспектората на МВР Иван Чолаков фигурира заедно с Петко Петков. Според информацията двамата в качеството си на бивши началници на Първо РПУ не са издали или умишлено са задържали наказателни постановления по съставени актове за административни нарушения.

Заместник-окръжният прокурор Емилия Вакарелска е извършила проверка по Доклада на инспектората на МВР, но не е образувала досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле