Русенци недоволстват от платени паркинги

Описание:Общинският "паяк" в Русе не прощава на нарушителите. Снимка: Николай Каламов

Русенци недоволстват от разширяването на платената зона за кратковременен престой на автомобили в центъра на града. Средно до 60 000 лв. месечно внасят платените паркинги в местния бюджет. Местата струват по левче на час или по 120 лв. годишно с абонаментна карта, като могат да се плащат и чрез смс.

Общинският "паяк" прибира неправилно паркираните автомобили срещу 40 лв. Глобата пада двойно, ако собственикът е наблизо и я плати веднага. "Общинската наредба трябва да се спазва", уточниха от местния парламент. Търси се механизъм как да се информират нарушителите за прибраните им коли.

7 подземни паркинга за по 100 автомобила планира да изгради общината в централната градска част чрез публично частно партньорство или отдаване на концесия. По предварителни разчети стойността на един паркинг е 2-2,5 млн.евро.

Зад Доходното здание вече се довършва подземен паркинг на две нива с осигурените 502 482 лв. с ДДС. 260 300 лв. са целева субсидия от държавния бюджет, а останалите са общински средства. Общественият паркинг с 58 места е първи етап от замразения строеж на бъдещ търговско–административен комплекс. Засега той е на кота 0 спрямо подземните нива на сградата и двупосочна рампа към тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони