Радан Кънев: Не сме се събрали, за да изключим един от нас. Петър Москов пропуска конференцията на ДСБ

Не сме се събрали 1000 души от цялата страна, за да изключим един от нас, обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред 14-ото Национално събрание на партията. Така той отрече информацията, че една от основните цели на форума е изключване на Петър Москов. Здравният министър знаково не присъства в зала 3 на НДК.

Кънев поиска прошка, че не се е вслушвал в съпартийците си и се помоли и избирателите да простят на партията му.

Той обяви за маловажни решенията дали ДСБ ще излезе от РБ и дали ще приеме нов устав (който централизира властта в партията). 

"Който твърди, че Реформаторският блок е успешен, лъже себе си или избирателите си", заяви Кънев. Той цитира думи на британския премиер Дейвид Камерън по повод предстоящия референдум за излизане на страната от Европейския съюз: "Това, че една организация е фрустрираща, не значи, че трябва да я напуснем". Ще добавя - значи, че трябва да я променим."

Основният въпрос бил въпросът за отношението на ДСБ към властта.

"ГЕРБ не пожела разумен партньор вдясно, затова ще получи разумна алтернатива", заяви Кънев, според когото тази алтернатива щяла да вземе властта, когато доверието в партията на Бойко Борисов се изчерпи.

Според Кънев имало риск България "да се превърне в буферна територия на постоянен руско-турски конфликт", а реалната граница на съюза "да мине по река Дунав".

По-рано в реч пред конференцията лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева отправи оферта за партньорство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика