Цветанов: Опорна точка е, че имам конфликт с Бъчварова и Борисов

Цветан Цветанов

Като добра опорна точка за хора, които трябва да бъдат забелязани, определи Цветан Цветанов твърдението, че има конфликт с вътрешния министър Румяна Бъчварова и премиерът Борисов.

"Това е несъстоятелно. В неделя се чухме с г-жа Бъчварова и й честитих рождения ден. С Борисов сме заедно в екип от 2001 г. Всички спекулации са неверни. Нямаме никакви разногласия", добави Цветанов в Стара Загора, където участва в среща с местния актив на ГЕРБ.

Той коментира и евентуалното излизане на ДСБ от Реформаторския блок. "Много умело се възползват от участие в бордове и властта и съм убеден, че няма да напуснат коалицията. Не смятам, че ще излязат и от управлението", добави председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

По повод напрежението в сектор сигурност Цветанов поясни, че на 15 март ще има обществено обсъждане на законодателните промени в сектора.

"Преди да внесем като точка в дневния ред на Комисията така предложените промени, ще направим обществено обсъждане, на което ще присъстват представители на синдикатите и членове на парламентарни групи, професионалното и политическо ръководство на МВР. Убеден че ще намерим общ език", каза още Цветанов.

По повод кандидатурата за президент на ГЕРБ, той обясни, че кръгът от кандидати вече е стеснен, но окончателно ще бъдат обявени май или юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика