Александър Александров, футболист №1 на България за 1999 г.: Аз съм виновен, че не играх в "Юве"

Футболист №1 на България за 1999 г. Александър Александров обвини себе си, че не е подписал с "Ювентус". Техничарят имаше оферта от "старата госпожа" след мачовете срещу "Левски" за Купата на УЕФА.

"Виновник да не отида съм аз - каза Александров пред "Код Спорт" - Имах клауза в договора с "Левски", че който даде 1 милион марки, съм свободен. Предпочетох да не споменавам тази точка, за да спечели клубът повече пари. Останах лоялен. Благодарение на "Левски" съм това, което съм. Не съжалявам, че в крайна сметка отидох в Турция. "Левски" и тогава спечели доста пари от мен. Насила ме накараха, но след втория месец не съжалявам. Бяха ме заключили и казаха, че нямаше да си тръгна, докато не подпиша с "Коджаелиспор". Искаха с други мениджъри, а не с моя Лъчезар Танев. Когато кажа нещо, държа на думата си. И тогава стана така."

Александров се изказа критично към играта на "Левски", гледал 1:1 с "Локо" (Пд). "Не ми харесаха - продължи Кривия. - Една от причините за лошия футбол са терените. С изключение на 4-5 стадиона другите са катастрофа. Какъвто ни е футболът, такава е и държавата. От 2011 г. този спорт върви надолу. Трябва коренна промяна, защото е в будна кома."

Бившият национал не планира да се върне във футбола. За последно той бе спортен директор на "Ботев". "Не бях подготвен да съм шеф, но благодарение на мен клубът се върна в "А" група - завърши Александров. - Два пъти играхме в Лига Европа, продадохме Неделев за много пари в "Майнц". Смятам престоя си в "Ботев" за успешен - и като футболист, и като треньор."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ