Филм за цар Борис III иска да снима у нас режисьорът на „Рамбо“ Тед Кочев

Режисьорът Тед Кочев

Режисьорът на „Рамбо“ Тед Кочев иска да направи филм в България – за това как цар Борис III как спасил евреи. Това разказа роденият в Канада потомък на български емигранти пред bTV.

Баща му е от Пловдив, а майка му от Въмбел, Македония. Става режисьор за канадската телевизия на 24 години. Филмът му "Чиракуването на Дъди Крейвиц" печели награда "Златна мечка" в Берлин през 1974 г. Световна слава получава в Холивуд за филма си "Рамбо: Първа кръв" със Силвестър Сталоун, за който има и номинация за Оскар.

Любимата ми българска гозба е баница, много обичам и българско вино, каза в предаването „120 минути” Тед Кочев. Той разказа, че в дома му в Канада са се готвили много традиционни български ястия – боб, леща, сарми – с месо и без месо, както и баница.

Вкъщи бях българин, а навън канадец и не ми беше лесно, разказа още режисьорът с български корени. Той смята, че на този живот се дължи фактът, че повечето му герои са самотници. Такъв е и Рамбо – цялото общество не го иска, уточни той. „Обичам филма за „Рамбо”, но човек никога не знае дали един филм ще бъде успешен, каза още Тед Кочев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино