Къща се срути напълно заради свлачище, собственикът излязъл минути преди това

Видео: БГНЕС

Къща в Русе се срути до основи тази сутрин поради активизирането на свлачище от дъждовете, съобщи бТВ.

Имотът е напълно разрушен, но няма пострадали, тъй като минути преди инцидента 58-годишният собственик Христо е напуснал сградата, за да тръгне за работа.

Къщата е била с три стаи и таванско помещение, имало е и работилница.

Според разказ на съседите се е чул тътен като от преминаване на тежкотоварен камион. Напълно е унищожена покъщнината на Христо, тъй като цялата постройка е рухнала, а синът му Мариан уточни, че имотът не е застрахован.

Тъй като почвата в района е опасна и създава условия за активизирането на свлачищни процеси, хората са притеснени за къщите си. По-голямата част от имотите не са застраховани, укрепването им е скъпо и жителите самостоятелно трябва да вземат мерки по опазването им.

„Тази постройка е била изключително стара, зле поддържана. В интерес на истината и околните имоти са в същото състояние.

Това е един сигнал, че при всичките тези имоти, които са на доста години и които са в окаяно състояние, би трябвало да се предприемат мерки от собствениците по тяхното укрепване, по тяхното отводняване, за да не позволят да се случват и други такива събития“, каза Спасимир Димитров, директор на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“, предаде БГНЕС.

От общината са изпратили на място комисия за оглед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини