Българските училища на о. Крит затварят за две седмици заради коронавируса, дипломатите отлагат приемите за 3-ти март

Гърция е спряла 4000 мигранти на границата с Турция (ВИДЕО) Около 18 000 бежанци са тръгнали към Европа, предупреди Ердоган

Зрелищен провал за феминисткия екшън „Хищни птици” Марго Роби не успя да спаси филма

Премиерът посети Бачковския манастир по повод 150 години от създаването на Българската екзархия (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава

Борисов: На 85 % е готово кръговото кърстовище на пътя Пловдив – Асеновград

Арестуваха адвокат за системни блудства с малолетни момчета

Извадиха жив човек, затрупан от лавина в Банско

Две български филмови премиери за Трети март В Руския културно-информационен център зрителите ще видят новите филми на журналиста Степан Поляков

Благоев вика призрака на Енгелс в Ямбол Дядото участва в спиритически сеанс край Тунджа

Били Айлиш подобри рекорд с песен за филма за Бонд

50 души остават под наблюдение за коронавирус у нас До края на деня се очаква да бъдат изследвани поне още 11 проби

Бивш шеф на НСБОП: Костов ни забрани да работим по приватизацията

Премиерът Борисов: Нямаме никакъв миграционен натиск (ВИДЕО)

Любимите рецепти на Ани Петкова

КАТ започва масови проверки за колани и гражданска

КАТ започва масови проверки за обезопасителни колани. Специализираната полицейска акция е по линия на инициативата TISPOL, която се провежда на територията на всички държави-членки, съобщиха от МВР. 

Проверките, които ще продължат до 20 март, ще се съсредоточат не само върху използването на обезопасителните колани от водачи и пътници в моторни превозни средства, но и на детските обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите, както и на обезопасителните каски от мотористи и техните спътници.

Основната цел на операцията е да се окаже въздействие върху поведението на водачите на МПС и пътниците и осъзнаването, че неизползването на обезопасителните средства значително увеличава риска от настъпването на сериозно увреждане или смърт при възникване на пътен инцидент, уточняват от вътрешното ведомство.

В рамките на предприетата операция ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилите.

Проверки в столицата

Междувременно в столицата продължават специализираните полицейски проверки. Полицаите следят зорко за неправилно паркирани автомобили, предимно в централна градска част, пред увеселителни и питейни заведения. 

Акцията в сила от няколко дни. Към този момент  са проверени 146 моторни превозни средства и 186 души, извършени са 56 проверки за употреба на алкохол. Съставени за 13 акта – за техническа неизправност, за нередовни документи, за неправоспособност, неплатени глоби, липса на застраховка „Гражданска отговорност“ и др. нарушения по ЗДвП.

Издадени са 13 фиша – за неизползване на предпазни колани, неизправни светлини, неправилно паркиране и др. По време на операцията са отнети 2 свидетелства за управление на МПС и са спрени от движение 3 моторни превозни средства.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.