Златан: Сложете моя статуя вместо Айфеловата кула

Златан Ибрахимович е играл за велики отбори - „Аякс“, „Интер“, „Барселона“, „Милан“, а сега изтичат дните му и в „Пари Сен Жермен“. „При сегашните обстоятелства през следващия сезон ще бъда в друг клуб“, хвърли бомбата 34-годишният голмайстор, който в събота заби четири попадения за 9:0 над „Троа“ и за втори път поред стана шампион на Франция. „Още не знам как ще се развият нещата и какво ще правя след лятото“, призна шведската звезда в телевизионно интервю относно бъдещето си. Неговият договор с „Пари Сен Жермен“ изтича през юни и засега не се очертава удължаване, въпреки че неотдавна клубът вдигна тройно заплатата му със задна дата. Думите на Златан подклаждат слуховете, че той е изкушаван от големите английски клубове. Най-често се споменават „Манчестър Юнайтед“ и „Манчестър Сити“, отскоро и „Ливърпул“, а Тиери Анри го препоръчва на „Арсенал“.

„Искаме Ибрахимович да остане при нас, защото е велик и вълшебен играч и ще опитаме да го убедим да не ходи другаде“, декларира катарският шейх Насър ал Хелафи, президент на „Пари Сен Жермен“. Самият Златан си остави вратичка да не напуска френския отбор и завърши телевизионното си интервю шеговито: „Ако в Париж заменят Айфеловата кула с моя статуя, оставам. Това го обещавам!“

Нападателят си е заслужил поне статуя на клубния стадион, тъй като вече е най-добрият реализатор в историята на „Пари Сен Жермен“. Откакто бе привлечен от „Милан“ през 2012 г., той е вкарал 141 гола в 168 мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят