„Глория“ удари Испания с най-високата вълна в историята на Средиземно море (ВИДЕО)

Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Осъдиха оправдан за 2 подкупа граничен полицай, взел пари от румънски колега под прикритие

Граничен полицай от ГКПП-Дуранкулак получи условна присъда от 2 г., отложена с 4-годишен изпитателен срок и глоба от 2000 лв. за два подкупа, които взел преди близо 4 г. Наказанието наложи Варненският апелативен съд след протест на прокуратурата срещу решение на Добричкия окръжен съд, оправдаващо служителя на реда.

48-годишният Мариян Шопов бил задържан на 26 юни 2011 г. по време на специализирана операция на румънската ГД „Антикорупция“. Негов колега под прикритие от северната ни съседка пробвал да премине ГКПП Вама Веке на път за България без пълномощно за колата и с изтекъл срок на годишния технически преглед.

Румънският граничар установил пропуските, но не реагирал, а от наша страна бил Мариян Шопов. Той дал да се разбере, че ще си затвори очите, ако вземе нещо в замяна. Получил 50 евро, но не бил доволен и затова маскираното като нарушител ченге му дало още 20 евро.

Подкупът бил документиран с видеозапис, а при задържането му Шопов хвърлил на земята маркираните банкноти. Турски шофьор, станал свидетел на акцията, обявил, че малко преди това е дал 20 лв. на Шопов. Парите били намерени в джоба на арестувания.

Въпреки това на 6 ноември миналата година добричките магистрати оневинили 48-годишния граничар с мотива, че срещу него няма достатъчно доказателства и е бил провокиран да приеме подкуп, след като паднал в полицейска клопка. От апелативната прокуратура изразиха задоволство от постигнатото макар и късно правосъдие, като посочиха, че румънският съучастникът на Шопов от ГКПП Вама Веке отдавна е бил осъден и вече си е изтърпял наказанието.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.