Пуснаха под гаранция старозагореца заплашил с бомба летище София

Районният съд в Стара Загора освободи срещу парична гаранция от 1000 лева 20-годишния Ангел Генов, обвинен за фалшивата бомбена заплаха на летището в София.

На 9 март той е позвънил от уличен телефон в централната част на Стара Загора на тел. 112 като заявил, че до половин час на летището в София ще пристигне човек с взривно устройство и всички трябва да бъдат евакуирани.

Пред съда младежът призна вината си и обяви, че много съжалява, като поиска да бъде пуснат, защото се грижи за майка си и баща си и само той работи в семейството. "Това ще е последната ми глупост. Много се разкайвам", заяви Генов. Той не може да даде смислено обяснение защо е решил да подаде сигнала, но каза, че е бил афектиран.

Пет дни преди телефонната заплаха пък бил задържан за притежание на канабис.

Прокуратурата настояваше за постоянна мярка "задържане под стража", но съдът пусна под гаранция младежът, заради чистото му съдебно минало и заради липсата на представени доказателства за настъпили щети от затварянето на летището. Нямало повдигнато обвинение и по случая с притежание на наркотици.

Генов е несемеен, живее в ромската махала на Стара Загора с родителите си, няма предишни присъди, завършил е основно образование, но имал постоянна работа в частна фирма в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони