Кадрите на ДСБ не мърдат от хранилката

Независимо че лидерът на ДСБ Радан Кънев мина в опозиция още през декември, а Националното събрание на партията в неделя потвърди това решение, устроените на държавна хранилка тъмносини кадри се снишават и нямат намерение да се разделят с постовете.

В РБ казват, че здравният министър Петър Москов е най-малкият проблем, защото от три месеца той вече бил проблем на премиера Бойко Борисов. Недоволството е срещу зам.-председателя на НС Иван Иванов, срещу адаша му Иван Иванов, който е шеф на КЕВР, и новите попълнения в бордовете на държавните болници. Реформатори са изготвили списък на снишаващите се от ДСБ, който членове на блока попълват непрекъснато с нови назначения - вече са стигнали до чиновнически из различни градове на страната.

От месеци има силна съпротива срещу друг кадър на Радан Кънев - Стоил Яков, който оглави борда на директорите на “Терем”. Преди това Янков бе разследван за организиране на черно тото и се занимаваше с оранжерии в родния си град Петрич. Яков бе и консултант на австрийска фирма за залози. Той е сред учредителите на ДСБ в Петрич и председател на общинската организация от 10 години.

В РБ не са изненадани от решението на Националното събрание на ДСБ - на практика партията на Радан Кънев остава в положението на декемврийския разкрач, хем в Блока, хем в опозиция. “Никой не е очаквал друго решение от ДСБ - председателят им от два месеца редовно идва на Изпълнителен съвет на РБ и е доста активен”, коментира проф. Даниел Вълчев от ДБГ. Той припомни, че според социологическите данни “подкрепата за нов проект на г-н Кънев се колебае някъде към статистическата грешка”.

Депутати коментираха, че ако Радан Кънев напусне Блока, хората на ДСБ ще трябва да излязат и от парламентарната група, да станат независими депутати и да се разделят с държавната субсидия (за РБ тя е 3,2 млн. лв., като ДСБ получава 31,8% от нея).

След биреното парти на Радан Кънев във Виена в РБ усилено коментират тезата му, че е възможно да работи заедно със Слави Трифонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика