„Санитар“ отмъкна злато и пари от пенсионерка

71-годишна шуменка повярва на телефонни измамници, че синът й е пострадал от токов ударq и даде за лечението му 900 лв. и всичките си златни бижута към 15 грама.

Пред дома й дошъл „санитар“ да ги вземе и жената била сигурна, че прави всичко в името на детето си. Първо в понеделник следобяд на телефона в дома й позвънил „лекар“, който много авторитетно обяснил, че е наложително лечение в клиника във Варна, а затова трябват повече средства. Близо час жената била държана на телефона и се вайкала за състоянието на сина си, а през това време измамниците уговаряли куриера, представен за санитар.

След като жената си дала парите и златото, потърсили сина си и така единствената добра новина била, че той не е пострадал. По случая е започнато досъдебно производство.

Още двама души, обект на телефонни атаки, са потърсили съвет от дежурния в шуменското полицейското управление в Шумен в понеделник. Те също разказали, че лекар им говори за токов удар и пострадали близки, но полицаите осуетили измамите.

От началото на годината това е 16-ти случай в Шуменско, когато мошениците успяват да изкопчат пари от жертвите си. Миналата година в региона са регистрирани 52 телефонни измами. От тях са разкрити 10, съобщават от полицията и призовават хората да не дават пари на непознати, колкото и убедително да им звучат съчинените истории по телефона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони