ТИР с памперси разби гараж в селски двор

Тежкотоварен камион, пълен с памперси, излетя от пътя в монтанското село Славотин, влезе в двор и срути гараж. При произшествието няма пострадали.

Северозападното село вече се прочу с катастрофите на ТИР-ове по улиците си, при които местното население се снабдява безплатно с разпилени стоки. Поредният пътен инцидент в Славотин е станал към 5 часа сутринта във вторник. Полският ТИР, натоварен с памперси, не успял да земе завой на влизане в селото, поднесъл на платното и ударил гаража в двора на Тодор М. От силния удар постройката рухнала, разпилели се и пчелните кошери в двора, но машината спряла и не разбила и къщата.

Заради ранния час по улицата нямало автомобили и хора и никой не пострадал. Преди няколко години на същото място се обърна друг ТИР и разпиля тонове закуски, после катастрофираха камиони с картофи и перилни препарати и част от местното население се сдоби без пари с храни и домашни потреби. Този път обаче памперси не се посипали по пътя, споделиха селяни.

„Пътищата Славотин – Смирненски и Славотин – Студено буче са в окаяно състояние. Ние чупим колите си, а ТИР-овете катастрофират и застрашават цели семейства в къщите. По искане на хората готвя писмо за помощ до областния управител”, каза кметът Личко Цолов. В Славотин живят 400 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини