Сняг затрупа Пекин (ВИДЕО)

Ердоган заплаши САЩ: Ще признаем геноцида на индианците

Три ракии пил шефът на Пътното в Перник, преди да седне зад волана

Тодор Кантарджиев: Все още не е късно за противогрипна ваксина

Г-жа Батик доведе Индонезия у нас Рисуването с восък върху коприна е древно азиатско изкуство

Пентагонът: Използваме авиобазата Инджирлик, само с разрешението на Турция

Затягат водния режим в Перник от днес

Дронове ще охраняват турските сондажни кораби край Кипър

Сблъсъци между демонстранти и полицията в Ливан

Ето какво ще бъде времето днес

Мачовете и спортът по телевизията днес

На 16 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 16.12.2019

Търг за реликви от „Междузвездни войни“ Предишен подобен аукцион събра 500 000 долара

Розовите болшевики скочиха и на Клинт Истууд Либерални журналисти искат бойкот на новия му филм

Работохолизмът води до сърдечни проблеми

Продължителната работа в офиса може да доведе до сърдечни проблеми, сочат последни проучвания по темата, цитирани от StatesChronicle.

Проучването е проведено от учени от Тексаския университет. 1900 участници били наблюдавани в експеримента, които прекалявали с професионалните си ангажименти. Няколко години отнели на учените да го довършат.

Резултатите показват, че 43 на 100 от участниците имат здравословни проблеми, свързани най- вече със сърцето, като ангина пекторис, коронарна болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, инфаркт, инсулт и високо кръвно налягане.

Сред служителите, работещи на пълен работен ден, рискът нараства с 1% за всеки допълнителен час работа седмично за период от 10 и повече години. Започвайки от 46 часа седмично, допълнителните часове работа увеличават още повече риска от сърдечни болести. В сравнение със средно 45 часа работа седмично за период от 10 и повече години рискът от сърдечни болести е с 16% по-голям за онези, които работят 55 часа седмично, и с 35 на сто по-висок за работещите 60 часа седмично.

Работохолизмът им се дължи на различни причини. Някои от тях работят на повече от едно място с цел да изкарат повече пари. Други прекарват повече часове в работа, за да получат бонуси. А трети не могат да довършат служебните си ангажименти, което ги кара да останат извънредно с офиса. Доста от тях продължават работата си от дома.

Проучването не визира служители, които са с непълно работно време, тъй като те не надвишават лимита от часове, прекарани в работа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.