Ограбиха Ирина Тенчева пред училище

Бившата телевизионна водеща Ирина Тенчева е била ограбена днес пред училището на дъщеря си, съобщи тя на Фейсбук страницата си. 

От колата й, без поражения по автомобила, са били задигнати дамската й чантата, компютърът, всички лични документи, електронни карти и други вещи.

Ето какво гласи разказът й от първо лице:

ПАЗЕТЕ СЕ!

Денят не се познава по сутринта, изгрева, вкуса на кафето или по часовете сън. Денят се познава по престъплението, с което той започне.

Днес в 7.45 спрях колата си пред училището на дъщеря ми на бул. Скоблев срещу МВР болница. С едната си ръка държах детето, с другата - раницата, "с третата" - кутията за обяд.

Изпратих я до вратата. Поздравих учителите и се върнах обратно при колата си. Отне ми 3-4 минути.
Всяка сутрин преди да изляза от къщи си правя кафе... Заради графиците на децата ритуалът ми е да му се насладя докато шофирам между Руски паметник и фитнеса ми. Пия си любимото кафе, слушам Dimitar Pavlov, чувам мъжа ми, който кара някое от другите деца...много ми е хубаво... Затова винаги се качвам в колата с усмивка.
ТоЗи път усмивката ми буквално замръзна.

За няма и 5 минути без никаква следа и нищо счупено от колата ми беше задигнат малкия ми офис - чантата ми с ВСИЧКИ лични документи, пари, карти, електронни пособия, памет с документи, компютър с ВСИЧКИТЕ ми НОВИ проекти, непубликувани творби, киндъл с произведенията, които винаги са с мен, снимки,служебни файлове, видеа с децата ми... Знаете - който работи в движение само принтер не носи в себе си...
От 8.00 до сега обхождам институции...

Има много свестни българи - и в 6-то РПУ, и в паспортното, и по банките, да знаете... Но има и много загубени души, които няма шанс да бъдат намерени точно като парите в портмонето ми...

Не мрънкам. Случва се на всеки да стане никой поне за ден - без пари, без лична карта, книжка, професионална история и работа... Това си е свобода в някакъв смисъл... Но, да ви кажа,когато е в поредица от кофти събития, този инцидент действа смазващо.
Всичко ще се оправи с цената на нерви, време, непредвидени разходи... Дано съм предплатила нещо, което не струва пари.

А вие се пазете!!! Полицаите ме предупредиха, че от няколко месеца има цели хайки от добре оборудвани крадци, които "бръмчат" пред детски градини и училища. Дебнат усмихнатите въпреки нелекия родителски живот в Бг, майки и татковци и крадат парите, времето и малкото останали нерви.

Слава Богу не могат да откраднат това, което всъщност никога няма да имат - способността да останат нормални и да живеят

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право