Харисън Форд се завръща за пети филм "Индиана Джоунс"

На 73 години легендарният Харисън Форд отново виза в ролята на прочутия авантюрист-археолог Индиана Джоунс 35 години след излизането на екран през 1981г. на "Похитители на изчезналия кивот".

Актьорът и режисьорът Стивън Спийлбърг се събират отново в екип, за да заснемат петият филм от поредицата за Индиана Джоунс. Премиерата ще е през юли, съобщи "Уолт Дисни" без да разкрива нищо за сюжета.

Спийлбърг, който е на 69, се заема с със завръщането на разказа за Инди Джоунс пред зрителите 11 години след "Индиана Джоунс и царството на кристалния череп". В последния филм главният герой се срещна с бившата си любов Марион (Карен Алън) и откри, че има пораснал син Мът Уилямс (Шая Лабьоф). От "Уолт Дисни" не казват дали двамата актьори ще се включат в продължението.

Продуценти ще бъдат Катлин Кенеди и Франк Маршал. Спийлбърг е бил режисьор на всичките филми от поредицата.

"Индиана Джоунс" е създаден от Джордж Лукас и през годините донесе на създателите си почти 2 милиарда долара глобални приходи.

След огромния касов успех на "Междузвездни войни" от "Уолт Дисни" за пръв път ще се пробрват да възродят и сагата за археолога, след като купиха през 2013 г. правата от "Парамаунт пикчърс". Година по-рано компанията купи и "Лукас филм", която продуцираше двете поредици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица